Referenser

Anläggningar vi är stolta över

I hela Sverige gör vi varje dag olika arbeten, stora som små, som ger våra kunder bra funktion och mindre miljöbelastning 

Finax Bageri

Miljövänlig kylanläggning för avsvalningsbana

På Finax i Trelleborg bakar man många och långa bröd. När de kommer ur ugnen skall de svalna under kontrollerade former innan de skivas och packas. Det får t.ex. inte gå för fort så att bröden spricker samtidigt som det är väldigt mycket värme som behöver kylas bort innan brödet är klart att transporteras ut till kunderna över hela Sverige. Klimatkontroll, ett av företagen i Energi- & Klimatgruppen, fick äran att byta ut den gamla, dåligt fungerande, omoderna kylanläggningen när Finax ville förbättra produktionen samtidigt som man gjorde en insats för miljön. En ny CO2-anläggning har tagits i bruk under våren 2022.

Hemköp Kullavik

Under 2021 valde Hemköp i Kullavik att satsa. Som en liten hjälpande hand fanns det allmänna investeringsbidraget vilket gjorde att man valde att gå all in.

Den gamla, inte så miljövänliga anläggningen byttes mot en mer energieffektiv CO2 anläggning. Alla diskar samt kyl och frysrum i hela butiken ersattes med nya anpassade för CO2. Aggregatet är också utrustat med värmeåtervinningsväxlare för återvinning av spillvärme från aggregatet till fastighetens uppvärmningssystem.  

Resultatet av Hemköp i Billdal var en av anledningarna till att vi valde att återigen använda oss av NR Kyl menar ägare Andreas Quist. Personalen och lika så företaget är lätta, flexibla och hjälpsamma på alla plan. Man känner verkligen att man är i goda händer på kunnig och kundfokuserad personal.